1. Verdel
  2. Agenda
  3. Studiemiddag: Interne netwerkinfrastructuur
Overleg
icoon

Studiemiddag: Interne netwerkinfrastructuur

Een goede interne netwerkinfrastructuur is van groot belang voor de cloudbeleving van jouw gebruikers. Maar wat betekent dit precies? Wij nemen het van A tot Z met jou door!

Datum

donderdag 19 oktober

Tijd

15.00 - 17.00 uur

Locatie

Tech Campus De School

Meld je direct aan

Over de Studiemiddag

We vinden het belangrijk om meer kennis te delen met onze klanten. Om deze reden organiseren we iedere maand een kennissessie over een relevant onderwerp. Dat doen we met het hele bedrijf. Tijdens deze Studiemiddag geeft Peter een introductie over interne netwerken. Onze partners Alcadis en Ruckus sluiten ook aan tijdens deze kennissessie en duiken met jullie dieper in de materie.

Deelname is gratis!

Het programma

De Verdel Studiemiddag vindt plaats op iedere laatste donderdag van de maand* in Tech Campus De School. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15.00 uur: inloop en koffie
  • 15.30 uur tot 17.00 uur: kort kennisprogramma van 1.5 uur
  • 17.00 uur: borrel

*Kijk altijd goed naar de datum bij het evenement

Wat komt er aan bod?

Introductie van Peter

Welke rol hebben interne netwerken in de bedrijfsvoering? Welke verschillende netwerkonderdelen zijn er? En waar kies je voor bij het realiseren van een perfecte netwerkomgeving die aansluit op jouw organisatie? Collega Peter geeft je in zijn introductie een duidelijk beeld van wat een intern netwerk precies inhoudt.

Distribiteur Alcadis

Bart van Vliet van Alcadis legt uit waarom een sitesuvey belangrijk is voordat je een draadloos netwerk aanlegt. Wat hangt er allemaal in de lucht? Wat zijn opvallende storingsbronnen die je niet zou verwachten? Hoe werkt zo’n meting en hoe ziet een rapport eruit? Aan de hand van een voorbeeld laten we zien hoe een superstabiel netwerk toch net even anders wordt geimplementeerd dan zonder meting.

Fabrikant Ruckus

Jeroen Arends van Ruckus vertelt over de trends en innovaties o het gebied van wifi in het algemeen. Natuurlijk duikt hij ook in het bijzonder in de ontwikkelingen van de Ruckus-oplossingen. Wat zijn de verschillende protocollen en wat brengt wifi 7 ons? Waar moet je rekening mee houden? In een live demo zie je hoe je een Ruckus wifi-omgeving optimaal inricht en beheert.

Aan het woord

Peter Overduin

Peter Overduin

Senior ICT-consultant

071 - 331 0184
p.overduin@verdel.nl

Peter zijn specialiteit ligt op grote ICT-omgevingen die gewoon áltijd beschikbaar moeten zijn. Van onderhoud tot migraties, Peter zorgt dat het werkt.