1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Aan de slag met 7 zomertips

Aan de slag met 7 zomertips

Veel collega's en klanten zijn op vakantie en de helft van je mails worden beantwoord met een out-of-office. Al met al is werken in de zomer net wat relaxter. Waar ga jij tijdens deze rustige zomermaanden mee aan de slag? Wij hebben 7 tips waardoor jij goed voorbereid, ontspannen én klaar voor de rest van het jaar de vakantieperiode uit komt.

1. Overstappen naar de cloud

In de zomer werken minder mensen op kantoor. Gebruik deze rustige tijd om te migreren naar de Microsoft cloud. Hoe minder mensen, hoe minder overlast er van een migratie ervaren wordt.

2. Contentcreatie

Een stralend blauwe lucht, medewerkers met een gezonde kleur in het gezicht en een relaxte werksfeer. Deze periode is de uitgelezen kans om nieuw beeld- en videomateriaal te schieten voor jouw website of socialemedia-accounts

3. Telefonie

Bereikbaar zijn waar en wanneer je maar wilt? Met Voice over IP kun je zakelijk bellen, chatten, mailen of sms'en. Waar je ook bent.

Zomertips

4. Out of office 

Vaak is dit het laatste item op de to do-list voor de vakantie en wordt hier niet veel aandacht in gestoken. Zonde! Met een goede out of office win je namelijk zelfs nieuwe klanten voor je tijdens je vakantie. Hoe schrijf je een goede out of office tekst? Benoem in ieder geval:

  • De periode dat je afwezig bent.
  • De reden waarom je afwezig bent, bijvoorbeeld een roadtrip door Zuid-Europa. 
  • Wanneer je weer terug bent. 
  • Of je e-mail in de tussentijd wel / niet leest en wanneer je bij hen terug komt.
  • Welke collega(’s) bereikbaar is voor vragen.

Vergeet ook niet je om je out of office in Microsoft Teams aan te zetten.

5. Nieuwsbrief opstarten of optimaliseren 

Jaar op jaar geven marketing- en communicatiespecialisten aan dat een nieuwsbrief het meest succesvolle marketinginstrument is in de marketingmix. Is de zomerperiode voor jouw rustiger? Duik eens in de mogelijkheden van het verzenden van een nieuwsbrief.

6. Communicatiedoelen evalueren 

Het eerste half jaar zit er weer op. Tijd om tussentijds de balans op te maken. Hoe staat het ervoor met jouw doelen uit het communicatieplan? Wat zijn je resultaten op social media? Wat wil je het laatste half jaar nog bereiken?

7. Werk een dagje buiten de deur

Een rustige dag, zonder afspraken? Werk eens een dagje ergens anders en doe nieuwe ideeën voor jouw bedrijf of project op. Wat dacht je van een dagje op het strand, in een bosrijke omgeving óf in De School!

Adviesteam
Contact met een Verdeller

Advies deze zomer?

Namens het gehele team wensen wij jou een fantastische zomer toe! Heb je nog werkzaamheden waar je deze zomer mee aan de slag wil? Kom eens langs voor een kop koffie en een goed gesprek met een van onze adviseurs. Zo zorgen wij er samen voor dat jij goed voorbereid, ontspannen én klaar voor de rest van het jaar de vakantieperiode uit komt.

 

Neem contact op 071 - 744 0053