1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Aan de slag met jouw digitale voorjaarsschoonmaak

Aan de slag met jouw digitale voorjaarsschoonmaak

Geef je jouw kantoor of thuiswerkplek deze maand een grote voorjaarsschoonmaak? Denk dan ook aan jouw digitale omgeving! Wij geven je 3 tips om ook de digitaal de boel op te ruimen en fris de rest van het jaar tegemoet te gaan. 

Tip 1: website opfrissen

Hoelang geleden is jouw website gebouwd? Misschien zijn er sindsdien wel nieuwe pagina's toegevoegd of zijn bepaalde onderwerpen minder relevant geworden. Door verouderde informatie te verwijderen en teksten en foto's te herzien, heb je jouw website binnen mum van tijd opgefrist. 

Waar moet ik dan naar kijken? 

  • Klopt de structuur/opbouw van de website met mijn plannen? 
  • Komen mijn belangrijkste diensten duidelijk naar voren? 
  • Is de informatie nog up-to-date? 
  • Zijn de gebruikte foto's nog actueel? 
  • Staan mijn contactgegevens en andere kanalen goed vermeld? 

Extra tip! Dit hoeft niet in één lange zit. Verspreid het doorlopen van jouw website over meerdere dagen. Kies bijvoorbeeld één categorie om helemaal uit te spitten, voor je aan de volgende begint. Of schakel de hulp van onze communicatieadviseurs in! 

Tip 2: social media oppoetsen

Van welke socialmediakanalen maak jij gebruik? En post je nog actief op deze kanalen? Zo ja, zorg ervoor dat je informatie up-to-date is en je pagina er gelikt uit ziet. Verwijder irrelevante foto's en loop je highlights en bio's na. 

'Kill your darlings'

Heb je in jouw communicatieplan voor 2024 bepaalde kanalen weggestreept? Of merk je dat je op een kanaal tóch niet actief bent? Laat dan aan je volgers weten waar je wél te vinden bent en verwijder het account. 

Tip 3: bestanden opschonen

Kan iedereen binnen jouw organisatie bij de laatste versie van het communicatieplan? Heb je nog belangrijke documenten in jouw downloads staan die eigenlijk in de cloud horen? Of zijn de handleidingen verouderd? 

Loop jouw digitale omgeving, welk systeem je ook gebruikt, na en schoon jouw bestanden op. Verwijder wat weg kan, update waar nodig en deel bestanden op de juiste plek met de juiste mensen. Zo heeft iedereen weer toegang tot de laatste versie! 

Securitytip! 

Wist je dat je informatie met persoonsgegevens niet oneindig mag bewaren? Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de cv's van je sollicitanten. 

Communicatie

De digitale voorjaarsschoonmaak

Ga jij aan de slag voor een schone en actuele online omgeving? Pak jouw schoonmaak dan stap voor stap aan. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen onze Verdellers je graag. Bijvoorbeeld met een gerichte socialmediastrategie, een veilige omgeving om bestanden te delen of het opschonen en updaten van jouw website. Neem contact op met onze communicatieadviseurs voor meer informatie. 

Mail communicatie  Bel team media