1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Een nieuwe website toegankelijk voor iedereen

Een nieuwe website toegankelijk voor iedereen

S.v. ROAC is een omnivereniging met een rijk sportaanbod gevestigd in Rijpwetering. Met een verouderde website en niemand om hem te beheren klopten ze bij ons aan. Samen ontwikkelden we een nieuwe frisse website geheel in eigen huisstijl.

Naar de nieuwe website van s.v. ROAC

S.v. ROAC

Over s.v. ROAC

Een fusie van verschillende verenigingen leidde in 2010 tot het ontstaan van s.v. ROAC. S.v ROAC is een omnivereniging voor jong en oud in Rijpwetering waar respect en plezier op de eerste plaats staan. Met een rijk sportaanbod is er voor ieder wat wils. Waaronder badminton, gym, pilates en voetbal. Met een team van vrijwilligers wordt de vereniging draaiende gehouden. Waaronder Brigitte. Brigitte is bestuurslid bij s.v. ROAC en wij spraken haar over het proces van de nieuwe website.

De oude situatie

Brigitte: "Een vrijwilliger verzorgde het beheer van de oude website. Toen hij wilde stoppen met zijn vrijwilligerstaken moesten we gaan nadenken over een andere manier voor het onderhouden van de website. Daarnaast was de website ondertussen verouderd, kon de website niet meer geüpdatet worden en stond er (te) veel informatie op. Er was geen technische vrijwilliger die deze taken over kon nemen. Toen besloten we om het beheer ergens anders neer te leggen."

S.v. ROAC wilde een toekomstbestendige oplossing waarbij ze niet afhankelijk zijn van vrijwilligers. Daarom viel de keuze uiteindelijk op een compleet nieuwe website. 

De ontwikkeling van de nieuwe website

Brigitte: "Verdel is sponsor van s.v. ROAC en daarnaast is Renee die werkzaam is bij Verdel ook vrijwilliger bij ons! De keuze was dus snel gemaakt en na een afspraak bij Tech Campus De School kregen we een goed voorstel."

Verdeller Dylan ging aan de slag met het technische deel van de website. Waarbij hij gebruik maakte van een Umbraco template. De vrijwilligers van s.v. ROAC gingen zelf aan de slag met het schrijven van de teksten. Waarbij Verdeller Renee een goed schakelpunt was als communicatieadviseur bij Verdel én vrijwilliger bij s.v. ROAC.

Het resultaat

Deze samenwerking leidde uiteindelijk tot de nieuwe website voor s.v. ROAC. Maar wat zijn de grootste voordelen van de nieuwe website?

  1. De website is veel overzichtelijker.
  2. Je hoeft veel minder te klikken om tot het gewenste item te komen.
  3. Het is mogelijk om je in te schrijven via de website voor één of meerdere sporten.
  4. De Twitter/X link staat (nog steeds) op de website.
  5. De website is geheel in de huisstijlkleuren van s.v. ROAC.
  6. Vrijwilligers kunnen gemakkelijk zelf nieuwsberichten en andere teksten plaatsen.
  7. Leden kunnen het laatste nieuws volgen via de website op de actueelpagina. 
  8. Een onderscheid tussen nieuws en het agendaoverzicht. 

Ook de leden en vrijwilligers zijn erg blij met de nieuwe website. Brigitte: "De vrijwilligers die nieuwsberichten en andere teksten plaatsen moesten wel even wennen. Maar gelukkig heeft Renee ons een handige training gegeven over het gebruik van de nieuwe website."

"Renee kon goed uitleggen welke mogelijkheden er waren en waarom we welke keuzes maakten."
Brigitte Koek
Vraag een Verdel expert
Contact met een Verdeller

Wil je meer weten?

Wil jij jouw bedrijf en jouw verhaal goed op de kaart zetten? Onze teamleider online media, Sharon, weet van de hoed en de rand! Neem contact met haar op voor meer informatie of plan direct een kennismaking in met iemand van team online media.

Mail Sharon 071 - 744 0054