1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Floral Trade Group

Softwareontwikkeling: advies en ondersteuning

Floral Trade Group bestaat uit meerdere zelfstandige bedrijven met ieder zijn eigen klantfocus. Binnen de groep staan betrokkenheid, verbinding en ondernemerschap centraal. Wij fungeren als hun sparringpartner op het gebied van softwareontwikkeling. 

Floral Trade Group

Over Floral Trade Group

Floral Trade Group is een familie van bedrijven sinds 1970. De verschillende bedrijven binnen de groep zijn te verdelen onder drie divisies: retailers, vakhandel en import. Ieder bedrijf heeft zijn eigen identiteit, maar gezamenlijk zetten ze zich met hun brede assortiment aan bloemen, planten en decoratiematerialen in op duurzame groei. Zo biedt Floral Trade Group een mooi aanbod. 

Wij spraken Willem Van der Plas junior, informatiemanager bij Floral Trade Group, over onze samenwerking. 

Software-ontwikkelingen op elkaar aan laten sluiten

Sinds Willem de leeftijd bereikte dat hij mocht gaan werken, is hij betrokken bij de organisatie. Na zijn studie begon hij met het opzetten van een datalandschap met als doel mooie data-oplossingen ontwikkelen voor Floral Trade Group. Wat hij destijds klein begon, doen ze inmiddels met een team van acht. Aan Willem de taak om alle ontwikkelingen binnen het bedrijf op het gebied van data en software op elkaar aan te laten sluiten.  

De uitdaging

Willem: "De bloemenindustrie kan soms best een conservatieve branche zijn. Zelf hebben we enorme ambitie op het gebied van digitalisering, met name op het gebied waar data en software in elkaar integreren. Vandaar ook dat we in-house een team hebben samengesteld om aan deze ambitie ook een praktisch vervolg te geven. Met dit team ontwikkelen we toepassingen zoals een datawarehouse, een crm-systeem of andere datatoepassingen zoals voorspellingen en patroonherkenning."

De oplossing

Deze partner vond Floral Trade Group eind 2021 in Verdel. Na een eerdere samenwerking voor het inrichten van de infrastructuur en het netwerk, was de link naar onze collega Lion Zandvliet snel gelegd. Lion is manager van onze afdeling oplossingen en productiviteit, die het softwareteam van Floral Trade Group ondersteunt. 

Willem: "Ons eigen team is innovatief, jong en zit vol ideeën. Lion schuift wekelijks aan om met zijn ervaring mee te denken in oplossingen. En zijn collega's ondersteunen ons op hun beurt weer in de werkzaamheden en met kennissessies."

"We zochten een echte sparringspartner om mee te denken in wat wij nodig hebben."
Willem van der Plas

Het resultaat 

Willem is erg tevreden over de samenwerking. "Er is een goede match. Het team van Lion is toegankelijk, hands-on en flexibel, dat werkt heel fijn samen." 

Door de wekelijkse contactmomenten weet iedereen wat er speelt en waar de komende tijd de focus ligt. Wij ondersteunen het ontwikkelteam van Floral Trade Group waar nodig en denken actief mee in wat voor hen de beste oplossing is. Zo brengen we met elkaar continu de digitalisering en de software van het bedrijf naar het volgende niveau. 

Lion
Contact met een Verdeller

Wil je meer weten?

Hoe is het gesteld met de productiviteit van jouw team of bedrijf? Teamleider en architect Lion denkt graag met je mee om jouw manier van (samen)werken naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar de mogelijkheden, kansen en voordelen? Kom eens langs voor een kop koffie en ga het gesprek aan met Lion en zijn team.  

Mail Lion 071 - 744 0054