1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Google Analytics 4: dit moet iedere ondernemer erover weten

Google Analytics 4: dit moet iedere ondernemer erover weten

Juli 2023 vervalt de huidige versie van Google Analytics: Google Analytics Universal (GU). Vanaf deze maand gaat de nieuwe versie Google Analytics 4 (GA4) in én meet je huidige Google Analytics geen data meer. Voorkom dataverlies en bereid je voor op de komst van GA4.

GA4

Waarom nu al voorbereiden op Google Analytics 4?

Deze nieuwe vorm gaat pas in juli 2023 in, waarom moet je nu al aan de slag? Om data te verzamelen in het nieuwe GA4-account! De data die je verzamelt in je huidige Google Analytics wordt niet opgeslagen of gemigreerd naar de nieuwe versie. Deze data is nog wel benaderbaar, maar je kunt de data niet met elkaar vergelijken omdat de data in verschillende accounts staat. Hoe eerder GA4 gekoppeld is, hoe meer data je hebt verzameld in je nieuwe account en hoe beter jij jouw cijfers en statistieken kunt inzien én vergelijken.

Wat is Google Analytics 4 en waarom vervalt Google Analytics Universal?

De komst van Google Analytics 4 heeft alles te maken met de aangescherpte privacywetgeving binnen Europa. Om aan deze wetgeving te voldoen is Google Analytics 4 ontwikkeld en nemen we in juli 2023 afscheid van de huidige versie.

Hoe voeg je Google Analytics 4 toe aan je website?

1. Maak Google Analytics 4 aan

Dit kan via je huidige Google Analytics-account. Je ziet een melding bovenaan het scherm voor het aanmaken van Google Analytics 4. Zie je die melding niet staan? Ga dan naar beheer en klik in de tweede kolom op ‘instelassistent voor GA4’.

2. Voeg GA4 toe aan Google Tag Manager

Na het aanmaken van je GA4-account, voeg je het Metings-ID toe aan je Google Tag Manager. Vanaf nu meet de nieuwe versie van Google Analytics jouw data.

Maak je nog geen gebruik van Google Tag Manager?

Maak in dat geval een account aan en voeg als tag zowel je huidige als nieuwe Google Analytics-versie toe. Neem daarna contact op met je webbouwer om Google Tag Manager aan je website toe te voegen.

Sharon
Contact met een Verdeller

Hulp bij Google Analytics 4 activeren

Lukt het aanmaken van Google Analytics 4 en/of het koppelen niet? Of schakel je voor dit soort werkzaamheden op voorhand liever een expert in? Binnen een paar uurtjes regelen onze media-experts het instellen van Google Analytics 4 voor je.

Mail team communicatie 071 - 744 0054