1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Onderwijsloket

Website op maat op basis van jouw wensen

Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Het Onderwijsloket beantwoordt al je vragen. Welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.

Bekijk de website

Achtergrond

Het lerarentekort in het Nederlandse onderwijs wordt steeds zichtbaarder. Trainees in onderwijs is in het leven geroepen om professionals te helpen bij de opleiding tot, en start van hun carrière als onderwijzer. De organisatie wil het onderwijs verrijken en het perspectief van het docentschap te verbeteren.

De uitdaging

Wat Trainees in onderwijs alleen nog miste, was een tool waarin leerkrachten zelf op zoek kunnen naar hoe en waar zij het onderwijs in kunnen. Aan ons de vraag om dit, samen met Bureau Box, te ontwikkelen en makkelijker te maken voor professionals. Zo heeft Bureau Box onderzoek gedaan naar de behoefte en user experience. Met die resultaten heeft zij het Onderwijsloket ontworpen. Ook is Bureau Box inhoudelijk heel betrokken geweest bij het ontwikkelproces.

De oplossing

Een onafhankelijk platform waar professionals alle nodige informatie kunnen vinden en waarmee ze zich verder kunnen verdiepen in een mogelijke carrièreswitch. Dat is wat wij gebouwd hebben. 

Het is een geavanceerde website met veel achtergrondinformatie en een uitgebreide navigator. Door de nauwe samenwerking met ontwerper Bureau Box hebben we de website tot een mooi geheel gebracht. Alle informatie over de verschillende onderwijssectoren, bevoegdheden en lerarenopleidingen, en over (studie)kosten, salaris en subsidies is terug te vinden in het Onderwijsloket.

Trainees in onderwijs kan zelf gemakkelijk aanpassingen maken op de website. Ze kunnen zelf pagina's opbouwen uit standaard elementen en hebben veel vrijheid binnen het cms. Ook is het Onderwijsloket responsive, mobielvriendelijk en is er vanuit het design goed nagedacht over de verschillende devices met eigen interactie en opbouw. De website is gebouwd in Expression Engine.

Verder is de website constant in ontwikkeling. Zo blijven we het Onderwijsloket verrijken en intelligenter maken. 

Sharon
Contact met een Verdeller

Ook een website starten?

Heb jij ook een plan voor een website, maar kan jij wel wat wat extra handjes of kennis gebruiken? Onze teamleider online media Sharon weet van de hoed en de rand! Neem contact met haar op voor meer informatie of plan direct een kennismaking in.

Mail Sharon 071 - 744 0054