1. Verdel
  2. Nieuws
  3. Veranderende verwarrende businessmodellen: een kansrijke onzekerheid

Veranderende verwarrende businessmodellen: een kansrijke onzekerheid

Of je nu heerlijk op vakantie bent of wat tijd hebt om na te denken over je businessmodel en interne processen, de zomertijd biedt de perfecte gelegenheid om je gedachten de vrije loop te laten. De titel van deze blog vat mijn eigen vakantie-overdenkingen mooi samen.  

Vakantie als ondernemer

Als je de titel van de blog ontleedt, dan voel je dat ik tijdens mijn vakantie in ieder geval heerlijk tot rust ben gekomen, maar ook ben geïnspireerd. En dat is wel prettig, want dat zijn volgens mij de hoofddoelen van iedere ondernemer tijdens de vakantie! 

Kansen of bedreigingen?

Het ene kantoor heeft een nijpend tekort aan accountants, terwijl een ander groot accountantskantoor dat tekort verhelpt door 100 bedrijfsadministraties met AI te controleren. Het contrast is enorm.

Neem bijvoorbeeld de creatieve fotograaf. De één maakt zich zorgen dat zijn vak verdwijnt door de opkomst van geavanceerde systemen, terwijl een andere fotografe de digitale oplossingen juist omarmt en zich daardoor meer kan richten op de creatieve kant van haar werk. 

Zullen nieuwe technologieën ervoor zorgen dat consumptieproducten steeds duurzamer en slimmer worden geproduceerd? Óf gaan we misschien steeds meer in een 'digitale wereld' leven? En hebben we straks nauwelijks meer echte producten nodig? 

Klanten onderzoeken de impact

Afgelopen week sprak ik met een een advocatenkantoor die wij mogen helpen met de inzet van AI om efficiënt eenvoudige juridische vragen te beantwoorden. Wat betekent dit voor een verdienmodel dat gebaseerd is op het factureren van uren?

Ik sprak ook met een loonwerkersbedrijf dat bijvoorbeeld dijken aanlegt met behulp van digitalwintechnologie. Hun medewerkers omarmen nieuwe digitale tools snel en gemakkelijk. Betekent dit dat de loonwerker straks alleen nog maar op kantoor werkt, of dat het kantoorwerk juist verder digitaliseert waardoor de vakman overblijft? Het zijn interessante vraagstukken om over te sparren!

Digitale mogelijkheden voor een betere échte wereld 

Bij Verdel zien we onszelf graag als jouw digitaal partner, maar wel altijd in de overtuiging dat ons werk uiteindelijk de échte wereld beter moet maken. We verzamelen data om in de toekomst, al dan niet geautomatiseerd, betere beslissingen te nemen. We helpen medewerkers om repeterend werk te automatiseren, waardoor zij meer tijd hebben voor kwaliteit en innovatie. 

Wat je businessmodel ook is, iedereen krijgt in de komende jaren steeds meer digitale hulpjes, ofwel Copilots. Of je deze digitale tools nu gebruikt om kosten te besparen of om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, de tijd zal het leren. De onzekerheid die de digitale revolutie met zich meebrengt, biedt enorme kansen voor elke branche! Niks doen is geen optie. Zorg dat je experimenteert en onderzoekt waar jouw kansen liggen. 

We zijn trots dat we als digitaal partner in verschillende sectoren mogen innoveren en samen met onze klanten nieuwe businessmodellen kunnen creëren.

Barry
Contact met Barry

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of wil je met mij verder praten over het ondernemerschap onder het genot van een kop koffie? Neem direct contact op met mij en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Mail Barry 0628422745